25 Nisan 2006

Online Excel

1024Mb yani 1Gb bedava alan, web üzerinden tüm ofis yazılımlarına ulaşım - java destekli web kullanmışlar ve biraz yavaş yükleniyor ama yükleme sonrasi gayet başarılı. Ayrıca, paylaşmak da mümkün dosyayı. Galiba, pdf yapmak, web üzerinde görüntülemek gibi birçok özellik de var ama henüz detaylı incelemedim. OpenOffice2.0 Calc desteklemiyor - bunu denedim. Güzel özelliklerden bir tanesi, tanımlı arkadaş listesi (bireysel veya grup) ile istediğiniz dosyaları paylaşabilmeniz, değişiklik ve/veya yorum istemeniz mümkün. Son olarak, dosyayı halka açık hale getirebiliyorsunuz. Mesela, bu dosya gibi.

Ayrıca. bu site sadece bu tür dosyalar için değil. Ofis içindeki diğer yaygın dosya türlerini de (Word, Powerpoint) destekliyor. Kendi bilgisayarımızdaki belgelerle güncelleme yapıyor mu onu henüz araştırmadım.

Benzer başka bir site daha var. Ama iRows sadece hesap çizelgeleri (aka Spreadsheet yani excel dosyası) için... Bu site OpenOffice Calc ve CSV dosyalarını kabul ediyor ve kullanımı daha basit - javasız web tabanlı. Bunun da bir bedeli var, çok kapsamlı değil formül listesi. Bu dosyayı halka açık hale getirdim. Ama sadece görüntülemek için. Diğer seçenekler de mevcut. Başka güzel özellikleri de var bu sitenin... Detayları şimdilik bende saklı ama üye olup kendiniz de keşfedebilirsiniz.

Bu iki site de ücretsiz hizmet veriyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

<< Ana Sayfa